Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Στο δρόμο για το ...Λάος!

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει στου παλαιούς blogger αλλά, άλλη ανάρτηση ήθελα να γράψω, άλλη ξεκίνησα να γράφω και κατέληξα να γράφω κάτι άλλο.

Το λοιπόν...
Εχθές το βράδυ είχα ραντεβού στις 10 για ποτάκι (ναι στις 10 πίνουμε ποτό εμείς τα κουρασμένα παλικάρια και μέχρι τις 1.00 άντε 2.00 το πολύ -παλιά ώρα-, ήμαστε στο κρεββάτι !!) αλλά καθηστέρησα μισή ώρα για καλό λόγο. Κανόνιζα τις λεπτομέρειες για το επικείμενο ταξίδι μου στην Βουδαπέστη τον ...Ιούνιο (των  φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! κι εγώ πάντα ήμουν φρόνιμο παιδί!).

Έφτασα λοιπόν όλο χαρά στο μπαρ και ετοιμαζόμουν να ανακοινώσω την αιτία της καθυστέρησης.
Όμως στην γνωστή παρέα είχε προστεθεί, ένα καινούριο μέλος...
και μετά από τις συστάσεις μου λένε όλο ενθουσιασμό...
- Ξέρεις ο Τ. μόλις γύρισε από το Λάος.

Και φυσικά δεν εννοούσαν τα γραφεία του Καρατζαφέρη.

Ο τύπος είχε μόλις γυρίσει απο τρεις εβδομάδες διακοπές στο Λάος, με νέα, εξωτικές πληροφορίες και εντυπώσεις που έκαναν το ταξίδι μου στην Βουδαπέστη να δείχνει πολύ τουριστικό και προβλέψιμο!
Και φυσικά έκλεψε την παράσταση, αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεση του.
Παραθέτω όσα θυμάμαι και κατάφερα να ακούσω μέσα στην φασαρία και την δυνατή μουσική.

Οι κάτοικοι του Λάος είναι σαν σπίνοι γιατί τρώνε ελάχιστα και κυρίως ρύζι.
Είναι πολυ ήσυχοι και υπομονετικοί και δεν γκρινιάζουν για κανένα λόγο.
Ο βασικός μισθός τους είναι περίπου, 50 ευρώ από τα οποία 16 περίπου δίνουν για ενοίκιο.  Οι περισσότεροι όμως έχουν δικό τους σπίτι στις ...παραγκούπολεις!
Οι σκαλωσιές για τα σπίτια από μπετόν είναι φτιαγμένες από ...μπαμπού!
Τα λεωφορεία είναι από τα παλιά με το κουβούκλιο μπροστά (θα τα δείτε στις παλιές ελληνικές ταινίες) και από τις πολλές βροχές το πάτωμα τους είναι γεμάτα νερό, το οποίο δεν ασχολείται κανείς να βγάλει.
Το ταξίδι με απόσταση όσο Ελλάδα - Θεσσαλονική, διαρκεί 30 ώρες με στάσεις μόνο για κατούρημα στην ζούγκλα και παράκαμψη εμποδίων.
Οι δρόμοι είναι φυσικοί χωμάτινοι και χωρούν ένα μόνο μεγάλο όχημα. Σε περίπτωση βροχών σχηματίζονται χαντάκια και τα διερχόμενα αυτοκίνητα πέφτουν μέσα ...εν γνώσει τους. Αν έχουν δυνατή μηχανή ίσως βγούν. Αν όχι ίσως τους βγάλει  η μπουλντόζα πού έρχεται για να φτιάξει το χαντάκι. Αν δεν έρθει δεν άκουσα τι κάνουν.
Στην επαρχία οι οικογένεις τουλάχιστον 3 γενεών, ζουν μαζί σε ξύλινες καλύβες. Στον ίδιο χώρο μένουν και οι κότες, τα κοκκόρια κλπ οικόσιτα.
Το ποτά τους είναι φτιαγμένα από ρύζι με 40% αλκοόλ.
Μέσα στα μπουκάλια των ποτών μπορείς να βρεις φίδια, έντομα και το αποκορύφωμα ...μωρό αρκούδας. Είναι καλό φάρμακο!!

 
Το παιδάκι στη φωτό εμένα κοροϊδεύει;

 
mosaico © 2007 Template feito por Áurea R.C.